28 Şubat 2013 Perşembe

TAM BUĞDAY UNLU - DEREOTLU POĞAÇA




Malzemeler :

* 4 su bardağı tam buğday unu
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 125 gr tereyağ  (yarım paket)
* 1 ajda bardak zeytinyağı
* 1 paket kabartma tozu
* 1 yumurta (beyazı hamuruna,sarısı üstüne)
* yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
* çörekotu
* 1,5 su bardağı ufalanmış beyaz peynir  (1 su bardağı hamuru için,kalanı iç dolgu için)






Hazırlanışı :

1- Tam buğday unu,tereyağ (eritilmiş),zeytinyağı,yoğurt (katı tarafından),kabartma tozu,yumurtanın beyazı,1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir ve ince kıyılmış dereotunu karıştırarak yoğurun
2- Dilediğiniz büyüklükte hamuru elinize alıp içine biraz peynir koyup poğaça şekli verin.
3- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin
4- Isıtılmış fırında 170C de 20 dk pişirin


Not: Poğaçanın hamurunda zaten peynir olduğundan dilerseniz iç dolgusuna tekrar peynir koymayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder