22 Şubat 2013 Cuma

SUCUK KÖFTE




Köfte gerçekten sucuk tadında oluyor,zaten köfte şekli verip kızartmak yerine aktardan aldığınız ve sirkeli sıcak suda beklettiğiniz bağırsaklara harcı doldurup havadar bir yerde beklettiğinizde bir kaç gün sonra sucuk oluyor.Bağırsaklara doldurma işlemi biraz zor bir işlem, hava kalmaması gerekiyor,bu nedenle sucuk yapmak isterseniz harcı hazırlayıp kasabınıza doldurma işlemini yaptırabilirsiniz



Malzemeler :

* 1 kg orta yağlı  dana kıyma (döş kısmından)
* 2 tepeleme çay kaşığı kimyon
* 2 tepeleme çay kaşığı yenibahar
* 2 çay kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 2 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı çemen (aktarlarda bulabilirsiniz)
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı sumak
* 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak




Hazırlanışı :
1- Kıyma ve ezilmiş sarımsakları yoğurun
2- Ayrı bir kapta tüm baharatları karıştırıp kıymaya ekleyin
3- İyice yoğurun
4- Buzdolabında 1 gece bekletin
5- Ertesi gün köfte şekli verip kızarttıktan sonra servise hazır.



Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder