18 Şubat 2013 Pazartesi

EV YAPIMI PEYNİR: RICOTTA




Evde peynir yapmak aslında oldukça basit,ancak güvenilir bir kapı sütçünüzün olması şart,yani pastörize edilmiş sütlerden peynir yapmak mümkün değil

Malzemeler :
* 5 litre süt
* 3 Türk kahve fincanı sirke
* 2,5 çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı :
1- Sütü kaynatın. (yaklaşık 10 dk)
2- Kaynayan süte sirkeyi katın.Bu aşamada sütün kesildiğini göreceksiniz
3- Süzgecin üzerine temiz bir tülbent serin ve tenceredeki kesilmiş sütü süzgece dökün
4- Tülbentte kalan peynire tuzu ekleyin.Bu aşamada isterseniz çörekotu,kekik hatta pulbiber gibi baharatlar katabilirsiniz.
5- Tülbenti sıkarak içindeki peynirin sıkışmasını sağlayın,böylece içindeki suyu süzülecek.
6- Peynirin üzerine bir ağırlık koyarak sertleşmesini sağlayın,ben üzerine 5 litrelik su bidonu koyuyorum.
 
7- 2 saat bekledikten sonra tülbentten çıkarıp buzdolabına kaldırın.Artık peyniriniz hazır...




1 yorum: