26 Şubat 2013 Salı

FİRİK PİLAVI

Firik, buğdayın henüz yeşilken biçilip tütsülenmesi ile elde edilen hafif is ve odun kokan nefis bir tat.
Nereden bulabilirim diyorsanız İpek Hanımın çiftliğinden veya yöresel ürün satan pek çok yerden bulabilirsiniz






Malzemeler :

2 su bardağı firik
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kuru soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
2 silme tatlı kaşığı tuz
arzuya göre karabiber ve pulbiber





Hazırlanışı :

1- Soğan yemeklik doğranır ve yağda iyice kavrulur
2- Biber salçası ilave edilir
3- Üzerine su,tuz,karabiber,pulbiber,firik ve bulgur eklenir.
5- Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir


Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder