18 Şubat 2013 Pazartesi

ISLAK KEK




Malzemeler:

* 125 gr tereyağ
* 1 ajda bardak tozşeker
* 1 ajda bardak süt
* 2 yumurta
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tepeleme çorba kaşığı hindistan cevizi
* 1,5 su bardağı tam buğday unu


1- Tereyağ,şeker,kakao ve sütü küçük bir tencerede şeker iyice eriyene kadar arada karıştırarak ısıtalım 
2- Bu karışımdan 1 ajda çay bardağı ayıralım
3- Kalan karışıma yumurtalar,un ,hindistan cevizi tozu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım
4- Kalıba aktarın
(Ben 18x25cm minik oval borcamda pişirdim,isterseniz muffin kalıplarına da dökebilirsiniz,yukarıdaki ölçülere göre yaptığınızda klasik kek kalıpları büyük gelebilir,küçük kalıp kullanmalı ya da ölçüyü 2 katı yapmalısınız)
5- 150C de önceden ısıttığınız fırında 25-30 dk pişirelim
6- 5dk bekletip,keki dilimleyelim ve önceden ayırdığımız karışımı eşit miktarda yayalım
7- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip,servis yapalım

 
afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder