25 Şubat 2013 Pazartesi

SOMON KOKOREÇ

Yoğun kekik balığın kokusunu alıyor,acı severseniz bol pulbiber ile bildiğimiz kokoreçten pek bir farkı yok...





Malzemeler :

* Yarım kg somon fileto
* 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
* 5-6 sivri biber
* 5-6 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
* 2 tepeleme tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 domates
* 2-3 çay kaşığı tuz



Hazırlanışı :

1- Somon filetoyu yağsız tavada ya da fırında iyice pişirin.
2- Çıkarıp,soğutun ve ince ince didikleyin
3- Tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış biberleri alın.Biberler yumuşayınca incecik doğranan sarımsakları ilave edin.Biber salçası,domates salçası,kekik,pulbiber ve kimyonu ekleyin.2-3 dk daha pişirin
4- En son ince didiklenen somonları,minik doğranmış domatesi ve tuzu ilave edip 5 dk daha pişirin.


Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder