22 Şubat 2013 Cuma

İÇ PİLAV



Malzemeler :

* 1 kuru soğan
* 2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
* 2 çay kaşığı tarçın
* 1 paket kuş üzümü (1/4 su bardağı)
* 2 silme tatlı kaşığı tuz
* 1 silme çay kaşığı karabiber
* 5-6 dal dereotu
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı tereyağ



Hazırlanışı :

1- Pirincin üzerine 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyup 2 saat bekletin.Sürenin sonunda pirinci yıkayıp süzün
2- Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun
3- Pirinci,kuşüzümünü,baharatları,2 su bardağı suyu ve tereyağını ekleyip kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
4- Altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyin
Yaklaşık 10 dk demlendikten sonra servise hazır...


Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder