1 Mart 2013 Cuma

BALIK ÇORBASI



Malzemeler :

* 1 orta boy levrek
* 10 bardak su
* 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 silme çay kaşığı pulbiber
* 3 defne yaprağı
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kuru soğan
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 kereviz
* 7 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 yumurta sarısı
* 1 limonun suyu


Hazırlanışı :

1- Balığı yıkayıp orta boy bir tencereye bütün olarak koyun ve üzerine 10 su bardağı suyu,defne yaprağı,tuz ve karabiberi ekleyip 30 dk pişirin
2- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3- Biraz soğuyunca balıkları didikleyip, balığın suyunu da tel süzgeçten geçirip bir kenara alın
4- Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyun.İçine rendelenmiş soğanı, ufak kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dk kavurun.
5- Rendelenmiş havuç,rendelenmiş kereviz ve rendelenmiş patatesi ekleyip 1-2 dk daha kavurun.Üzerine un ve pirinci ekleyin
6- Biraz çevirdikten sonra ayırmış olduğunuz balık suyunu ve didiklenmiş balıkları ilave edin.
7- Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp karışımı çorbanın suyuyla ılıştırarak çorbaya katın.
8- En son pulbiber ve sirkeyi de ekleyip 5 dk daha kaynattıktan sonra servise hazır...


Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder