21 Mart 2013 Perşembe

YULAFLI BİSKÜVİ










Malzemeler :

* 1,5 ajda çay bardağı tam buğday unu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 ajda çay bardağı tozşeker
* 1 + 1/4 ajda çay bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 yumurta
* 1,5 ajda çay bardağı yulaf ezmesi ***
* 1 ajda çay bardağı damla çikolata

Yulaf ezmesi olarak "rolled oat" olan doğa marka veya eti lifalif kullanabilirsiniz.


Hazırlanışı :

1- Bir kapta un,tuz,tarçın ve karbonatı karıştırın
2- Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı ve tozşekeri macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Daha sonra yumurtayı ekleyin.
3- Tereyağ-tozşeker karışımı ile unlu karışımı birleştirip bir çatal yardımıyla çırpın.
4- Yulaf ve damla çikolatayı da ilave edip karıştırın.
5- Lapa şeklindeki karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp fırın tepsisine dizin
(Fazlaca yayılacaklarından aralıklı olmalarına özen gösterin)
6- 175C ısıtılmış fırında 14 dk pişirin.
(Fırından aldığınızda yumuşak olacak,pişmediğini düşünmeyin,15 dk dinlendirdikten sonra servise hazır..)


afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder