4 Mart 2013 Pazartesi

FASULYE DİBLE


 
 

Malzemeler :

* 1 kg taze fasulye
* 2 kuru soğan
* 1/2 ajda çay bardağı pirinç
* 2 domates
* 3 çay kaşığı tuz
* 3 çay kaşığı pulbiber
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ




Hazırlanışı :

1- Fasulyeleri yarım santim genişliğinde doğrayıp,yıkayıp süzün ve genişçe bir pilav tenceresine yayın.
2- Domatesi küp küp, soğanları da jülyen doğrayın ve fasulyelerin üzerine yayın
3- Üstüne yıkanmış pirinci,tuzu ve pulbiberi ekleyin
4- Zeytinyağını üzerine gezdirin
5- Tereyağını fındık büyüklüğünde 6-7 parçaya bölüp her bir parçayı tencerenin kenarlarına koyun.
6- 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın.

*Pişmesine yakın 1 kere karıştırmanız yeterli, fasulyeler çok minik doğrandığından ezilmemesi için sürekli karıştırmayın



Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder