7 Mart 2013 Perşembe

BEYTİ



Malzemeler :

* 1/2 kg orta yağlı kıyma
* 1 kuru soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 silme çay kaşığı yenibahar
* 1 silme çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6-7 diş sarımsak
* ince lavaş

sosu için;
* 3 domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* tuz
* arzuya göre pulbiber



Hazırlanışı :

1- Kıyma,ezilmiş sarımsak,rendelenmiş soğan,baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp yoğurun.
2- Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
3- Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak uzun ince ve yassı köfteler hazırlayın.
4- Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip önlü- arkalı pişirin
5- Pişen köfteleri lavaşlara sarıp genişçe dilimleyin,servis tabağına alın.
6- Sosu için domatesleri doğrayıp blenderdan geçirin, üzerine salça,tuz,pulbiber ve 1/2 su bardağı su ekleyin.Tereyağını da ilave edip yaklaşık 10 dk pişirin.
7- Servis tabağına aldığınız beytilerin üzerine sosu gezdirin.Maydanoz serperek süsleyin.
Tabağın ortasına bulgur pilavı ve yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz



Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder