19 Temmuz 2013 Cuma

KABAK SIYIRMA (GİRİT USULÜ KABAK)





Malzemeler:

* 5 sakız kabak
* 1 kuru soğan
* 5 diş sarımsak
* 1 limonun suyu
* 1 avuç pirinç
* 1/2 demet dereotu
* 2 çay kaşığı tuz
* zeytinyağı


Hazırlanışı :

1- Soğanı yemeklik doğrayın
2- Sarımsakları ince ince kıyın
3- Kabakları yıkayıp kabak soyucu ile kabak bitene kadar soyun
4- Geniş bir tencereye doğaranan soğanları,sarımsakları ve kabakları sırayla koyun
5- Üzerine tuz,zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin
6- En üste yıkanan pirinci ekleyip 1/2 çay bardağı su ilavesiyle kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Pirinçler piştiğinde (kabaklar hafif diri kalsın) ocaktan alıp ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz


not: Pişmesine yakın 1 kere karıştırmak yeterli oluyor, fazla karıştırırsanız çok ince olan kabaklar ezilir.