21 Mart 2013 Perşembe

YULAFLI BİSKÜVİ










Malzemeler :

* 1,5 ajda çay bardağı tam buğday unu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 ajda çay bardağı tozşeker
* 1 + 1/4 ajda çay bardağı eritilmiş tereyağı
* 1 yumurta
* 1,5 ajda çay bardağı yulaf ezmesi ***
* 1 ajda çay bardağı damla çikolata

Yulaf ezmesi olarak "rolled oat" olan doğa marka veya eti lifalif kullanabilirsiniz.


Hazırlanışı :

1- Bir kapta un,tuz,tarçın ve karbonatı karıştırın
2- Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağı ve tozşekeri macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Daha sonra yumurtayı ekleyin.
3- Tereyağ-tozşeker karışımı ile unlu karışımı birleştirip bir çatal yardımıyla çırpın.
4- Yulaf ve damla çikolatayı da ilave edip karıştırın.
5- Lapa şeklindeki karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp fırın tepsisine dizin
(Fazlaca yayılacaklarından aralıklı olmalarına özen gösterin)
6- 175C ısıtılmış fırında 14 dk pişirin.
(Fırından aldığınızda yumuşak olacak,pişmediğini düşünmeyin,15 dk dinlendirdikten sonra servise hazır..)


afiyet olsun

7 Mart 2013 Perşembe

BEYTİ



Malzemeler :

* 1/2 kg orta yağlı kıyma
* 1 kuru soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1 silme çay kaşığı yenibahar
* 1 silme çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 6-7 diş sarımsak
* ince lavaş

sosu için;
* 3 domates
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1/2 su bardağı su
* tuz
* arzuya göre pulbiber



Hazırlanışı :

1- Kıyma,ezilmiş sarımsak,rendelenmiş soğan,baharatlar ve ince kıyılmış maydanozu karıştırıp yoğurun.
2- Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
3- Kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak uzun ince ve yassı köfteler hazırlayın.
4- Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip önlü- arkalı pişirin
5- Pişen köfteleri lavaşlara sarıp genişçe dilimleyin,servis tabağına alın.
6- Sosu için domatesleri doğrayıp blenderdan geçirin, üzerine salça,tuz,pulbiber ve 1/2 su bardağı su ekleyin.Tereyağını da ilave edip yaklaşık 10 dk pişirin.
7- Servis tabağına aldığınız beytilerin üzerine sosu gezdirin.Maydanoz serperek süsleyin.
Tabağın ortasına bulgur pilavı ve yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz



Afiyet olsun



4 Mart 2013 Pazartesi

FASULYE DİBLE


 
 

Malzemeler :

* 1 kg taze fasulye
* 2 kuru soğan
* 1/2 ajda çay bardağı pirinç
* 2 domates
* 3 çay kaşığı tuz
* 3 çay kaşığı pulbiber
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ




Hazırlanışı :

1- Fasulyeleri yarım santim genişliğinde doğrayıp,yıkayıp süzün ve genişçe bir pilav tenceresine yayın.
2- Domatesi küp küp, soğanları da jülyen doğrayın ve fasulyelerin üzerine yayın
3- Üstüne yıkanmış pirinci,tuzu ve pulbiberi ekleyin
4- Zeytinyağını üzerine gezdirin
5- Tereyağını fındık büyüklüğünde 6-7 parçaya bölüp her bir parçayı tencerenin kenarlarına koyun.
6- 1 su bardağı su koyarak pişmeye bırakın.

*Pişmesine yakın 1 kere karıştırmanız yeterli, fasulyeler çok minik doğrandığından ezilmemesi için sürekli karıştırmayın



Afiyet olsun



2 Mart 2013 Cumartesi

CEVİZLİ TARÇINLI MUFFIN

 




Malzemeler :

Kek için:
* 3 su bardağı tam buğday unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 silme çay kaşığı tuz
* 3/4 su bardağı zeytinyağı
* 3 yumurta
* 3/4 su bardağı tozşeker
* 3/4 su bardağı kefir
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 tepeleme tatlı kaşığı tarçın

 

Hazırlanışı :

1- Un,kabartma tozu,tarçın, tuz ve tozşekeri bir kapta karıştırın
2- Ayrı bir kapta yumurta,kefir ve zeytinyağını karıştırın
3- Sıvı karışımı unlu karışıma boşaltıp cevizi de ekleyip çırpın
4- Muffin kalıplarını 3/4 ü dolacak şekilde doldurup ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dk pişirin.


Not: Eğer isterseniz kekleri fırından çıkarır çıkarmaz üzerine biraz eritilmiş tereyağı sürüp, 2 çorba kaşığı tozşekere 1 tatlı kaşığı tarçın karıştırıp kekleri bu karışıma bulayabilirsiniz


Afiyet olsun

1 Mart 2013 Cuma

BALIK ÇORBASI



Malzemeler :

* 1 orta boy levrek
* 10 bardak su
* 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 silme çay kaşığı pulbiber
* 3 defne yaprağı
* 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kuru soğan
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 kereviz
* 7 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı sirke
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 yumurta sarısı
* 1 limonun suyu


Hazırlanışı :

1- Balığı yıkayıp orta boy bir tencereye bütün olarak koyun ve üzerine 10 su bardağı suyu,defne yaprağı,tuz ve karabiberi ekleyip 30 dk pişirin
2- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3- Biraz soğuyunca balıkları didikleyip, balığın suyunu da tel süzgeçten geçirip bir kenara alın
4- Ayrı bir tencereye zeytinyağını koyun.İçine rendelenmiş soğanı, ufak kıyılmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dk kavurun.
5- Rendelenmiş havuç,rendelenmiş kereviz ve rendelenmiş patatesi ekleyip 1-2 dk daha kavurun.Üzerine un ve pirinci ekleyin
6- Biraz çevirdikten sonra ayırmış olduğunuz balık suyunu ve didiklenmiş balıkları ilave edin.
7- Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp karışımı çorbanın suyuyla ılıştırarak çorbaya katın.
8- En son pulbiber ve sirkeyi de ekleyip 5 dk daha kaynattıktan sonra servise hazır...


Afiyet olsun